Satt och bläddrade bland recepten igår för att försöka hitta något smaskigt att bjuda mina kollegor på. Jag gillar ju choklad så någon med choklad skulle det vara. Hittade en chokladtryffeltårta i olika lager som såg otroligt god ut, den måste jag testa. Tårtan bestod av ett pajskal, en marsipanfyllning och på toppen en hallontryffel. Jag bestämde mig för att byta ut hallon mot jordgubbar, ville inte köpa frysta hallon. Pajskalet blev väldigt smulig så den var svårt att kavla ut, undrar om det beror på att jag lät den ligga för länge i kylskåpet? Tillslut var kakan iallafall på väg in i ugnen och där fick den stå längre än angiven tid, fyllningen ville liksom inte stelna. Tillslut kunde jag plocka ut den och försöka stjälpa upp den för att hälla på jordgubbstryffeln.
Så här blev resultatet:
Fint med flera olika lager, det gillar jag. Denna kaka blev dock väldigt mäktig och jag funderar fortfarande på om jag tyckte att mandelmassan gjorde sig bra eller egentligen störde smakupplevelsen. Undrar också hur den skulle smaka med hallontryffel och hallon.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar