lördag 12 september 2015

Rödbetskakor

Många rödbetor i landet i år. Går jättebra att baka med. Ger en härlig färg och saftighet. Tänk bara på att riva rödbetorna fint så går kakorna hem även hos kräsna små.
Jag gjorde kakorna i små formar. Två olika typer av topping, en med pfiladelfia och en chokladganach.



Recept

  • 150 g rödbetor
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 12 dl kakao
  • 2 tsk vaniljpulver 
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175°. Skala och finriv rödbetorna. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget, rödbetorna och sist mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut smeten i en vald form, det går jättebra att använda muffinsform. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min, beror på formens storlek.
Pfiladelfia topping 
50 g pfiladelfia ost
30 g smör
1 tsk vaniljsocker 
2 dl florsocker 
Blanda samman ingredienserna, för att florsockret inte ska klumpa sig sikta ner det.
Chokladganach 
100 g smör
100 g mörk choklad
Smält smöret och låt sedan chokladen smälta i smöret. Ställ åt sidan ca 30 min 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar