måndag 20 juli 2015

Congnac, crêpes och Atlanten

Våra första dagar kan sammanfattas med Congnac, crêpes och Atlanten. Sugna på värme och fulla av upptäcktsresa gav vi oss i kast med omgivningarna. Mycket att se och göra men man får inte glömma att njuta lite också.

Det är en speciell luft i Västra Frankrike, fukt blandat med salt. Härligt klibbigt blir det iallafall. Har nu fått sniffa ordentligt på nybakade croissanter och baguetter. Har väntade med att ge mig i kast med de olika bakverken har börjat med frukostbröd från bageriet i närheten.


En efterlängtad crêpe au chocolat du maison har jag också hunnit med. I måndags tog vi bilen till staden Cognac, vandrade runt på de mysiga gatorna innan det var dags för provsmakning av Baron Otard cognac. Fick stoppa den cognacsdrickande delen av familjen från att gå lös i shoppen, den dyraste flaskan där just nu kostade ca 3780 euro och det kändes lite dyrt. Jag fick prova en cognacdrink gjord på den yngsta cognacen och sweppes orangejuice, mycket smaskigt så en sådan flaska fick följa med hem. Killarna hängde nyfiket med, cognacsfaten förvarades i källaren på ett slott vilket gjorde det extra spännande, vi kanske skulle få syn på något spöke. I källaren var det alltid 15 grader och 90% fuktighet, idealiskt för cognac. Där bodde också berusade spindlar som höll borta skadeinsekter från faten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar